Assalamualaikum pepols..

Fuuuhhhhh...ffuuuuhhhh... (Tiup habuk konon)
Hai lah dah berhabuk pon belog nih..almaklumah dah berkurun lama ku rasakan...lalala..eh bukan nak nyanyi hokey...
Lebih kurang 2 tahun belog ni x berpenghuni..

Akhirnya..
 tuan rumah ni sudah ada kesedaran untuk menghuni kembali belog ni..
So,,,selamat kembali kepada liin..tuan rumah belog...
Rasa syok pulak bila belek-belek belog orang lain baca kisah terkini depa..

So...
nantikanlah n sudikanlah uolls membaca @ membelek Entry belog iolls.. 

K..bai..


Assalamualaikuk pepollss...

Sihat ke semuanya..Liin lama sangat dah tak update blog ni..tetiba arini rase rajin nak buka tengok & menconteng sket...siap dah lupa tau tadi..haiiish..rasanya lepas kawen tak sempat nak main-main dengan blog ni..masa bersama incik suami lebih bermakna berbanding blog kot..hihi

sungguh tenang

korang mesti dah faham situasi single dengan bila dah kawen ni sangat berbeza even kami masih lagi berdua kat rumah tu..belom ada lagi pendatang baru  (^_^)..

belom ada rezeki bila dh miscariege pada bulan ke 3 kandungan masa tu bulan januari..
masih ingat saat indah ketika itu walaupun untuk seketika..

Memang apa yang kita rancang tak semestinya menjadi dengan kehendak kita..
kerana kita hanya merancang dan menjaga tetapi ALLAH yang menetukan segala..hanya dengan kehendak DIA..



Semestinya ada hikmat di setiap kejadian kan?? (pujuk hati sendiri)
Liin redha dengan ketentuanNya..
sekarang bukan itu yang Liin fikirkan tetapi keishatan yang harus diutamakan..
kesihatan masih kurang memuaskan..memohan pada yang ESA semoga kesihatan Liin kembali sembuh..
insyaALLAH~

oklah setakat ini dulu..kalau rajin nanti Liin conteng lagi k bai~



 



Assalamualaikum salam satu belog,


hai peeps~

waaa dah lama tak update belog..hari ni berkesempatan lah..

saya kembali dari menyelesaikan majlis perkahwinan..

status dah pon berubah dari Cik kepada Puan..hihihhii

nanti saya share pic wedding k..

tapi...sekarang ni mood nak ubah theme belog ni..

kira under construction la ek..jangan mara ek..ala saja je nak kasi santek sket belog ni..

even tak cantik mana pon..huhuh


so...taunggu tau...


katahatiku : mood gumbira je lepas tawen ni..hati sedang berbunga ^_*

Assalamualaikum salam lebaran & salam satu belog


ha tinggal 10 hari jela untuk ke majlis yang gilang gemilang

saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin.
.
cewah sempat lagi tu..(kan masih mood raya)

saya sbenarnya nek menjemput & menalu-alukan kedatangan sape2 yang mengenali diri ini ke  majlis kenduri 

saya.....^_*


cheritera chenta kami..
(perjalanan kisah chenta kami konon)
saya harap majlis ini berjalan dengan lancar..doa-doakan hokey..

ni mayb last update untuk sementara waktu ini..

 kepada rakan-rakan yang len yang akn @ dah pon bertukar status dalam masa yg terdekat ni

saya mengucapkan selamat pengantin baru semoga kekal hingga hujung nyawa..amin~
Assalamualaikum salam satu belog,^_^


salam semua kekawan belog ku..sory lame tak mengupdate belog ni..
sebok dengan keje al maklum la dah cuti raye pasni nak cuti tawen plak
sambil wat keje tu kan...
saya duk menghitung hari aje nih..
hitung hari nak balik kg..  >>ok tinggal 2 hari je lagi...sabtu baru bertolak dari Penang to Kelantan
hitung nk sambut raye......>>erm hari ni dah 25 ramadhan..so hmm xlame dh kan..

dan

yang

paling 

penting

hitung hari nak tawen...winnkk *_^

-
-
-
hanya tinggal 21 hari saje..debaran semakin terasa..
lebaran yang ditunggu pun makin terasa..
tapi raya tahun ni tak berapa nak excited sebab banyak benda duk fikir untuk majlis lepas raya.
haishh..harap semuanya berjalan dengan lancar..

apa pun saya menyusun 10 jari memohon ampun & maaf kepada semua rakan belog yang mengenali & yang tak nal pon mintak ampun jugak..sekiranya ada salah silap @ terasa ke dalam duk mengupdated topic belog ni..




p/s: pesanan penaja pandulah berhati-hati kepada perantauan sekalian..ingatlah orang yang menunngu kita di kampung..

Assalamualaikum salam ramadhan~




 hai..sape yang tengok citer ni angkat lutut..heheh

opss..terover pulak..bukan nak citer pasal citer..

tapi nak citer pasal pic tawen tu..cumil kan..so cute.

haishh..makin berdedar makin gelisah di hati aku ni..

bukan ape harini 16hb ogos,,

maksudnya tinggal sebulan jer lagi untuk aku menyiapkan diri..

iaitu 16hb sept. dah pon berlangsung majlis tawen aku..

google bagi pinjam pic ni..huhuh

Ya Allah permudahkanlah urusan aku..semoga semuanya berjalan lancar

dan semoga semuanya diberkati Oleh Nya..


Assalamualaikum, salam ramadhan~

puasa ni kadang boleh buat kita mengantok jugak kan..
tapi takpa saya ada cara nak bagi hilang ngantok tu..
layan cite ni,hihi~

Cite 1:

Isteri : Apalah abang nie, asalkan kwn abng dtng, abng mesti cakap rumah abng, kereta abang, TV abang, 

            sofa abang, tak adil lah macam nie...asik asik abang aje...

Suami: La...abis ayang nak cakap macam mana..

Isteri : Abang cakap la...rumah kita...kereta kita...TV kita...sofa kita... bukankah semua harta benda nie hak 

            milik kita bersama...


Suami: Ahhh..iya lah...iyalah...


Isteri: Hmm...abang dari tadi lagi terhegeh-hegeh cari apa?...


Suami: Haa...ada awak nampak...seluar dalam KITA...???





Cite 2


Cikgu : Siti pada musim cuti sekolah nanti kamu nak pergi kemana ?


Siti : Saya nak balik kampung atuk saya di Pahang.


Cikgu : Kamu Ahmad?


Ahmad : Saya teringin nak pergi bulan la cikgu.


              Semua murid-murid ketawakan Ahmad.

Cikgu : Ahmad. kalau nak pergi bulan kena jadi angkasawan dulu ok. Kamu pula jo.


             Dengan semangat jo menjawab...


Jo : Saya nak pergi Matahari...


Cikgu : Jo... matahari kan panas mana ada manusia pergi sana....


Jo : Kita pergi malam..


Cite 3

SAM: Semalam aku nampak hantu!

DOL: Uih! kau terkejut tak?SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.

DOL: Mana kau tahu?
                                                                                                                                                             SAM: Aku tengok muka dia pucat
           semacam jer....kahkahkah....




* hihihihi..ok layan~ ^__^

aku,dia,kamo

Photobucket Photobucket

MENJOIN CONTEST & GIVEWAY

Photobucket Photobucket b Photobucket Photobucket Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers